Adres: Tunalı Hilmi Caddesi No:90/7 Kavaklıdere/ANKARA
Çocuğunuz gece yatak ıslatıyorsa bunları yapmayın!

ÇOCUĞUNUZ GECE YATAK ISLATIYORSA BUNLARI YAPMAYIN 

 

Yatak ıslatma problemi, altında birçok problemi barındıran tıbbi bir durumdur. Bu nedenle lütfen bu problemi ciddiye alın, yardım isteyin. ÇOCUKLARINIZA SAĞLIKLI VE KENDİNE GÜVENEN BİR BİREY OLARAK YETİŞME ŞANSI VERİN.

  1. Çocuğunuz bilinçli olarak yatak ıslatmıyor. Bu çocuğunuzun baş edemediği bir durumdur. Bu nedenle onu CEZALANDIRMAYIN.
  2. Çocuğunuz psikolojik nedenlerden dolayı idrar kaçırmıyor. Ancak idrar kaçırma problemiyle baş başa kaldığı için psikolojik problemler yaşayabiliyor. Bu çocuğunuzun tek başına mücadele edebileceği bir durum değil. LÜTFEN ONU BU PROBLEMLE BAŞ BAŞA BIRAKMAYIN!
  3. Hem çocuklar hem de anne babalar için büyük sıkıntı yaratmasına rağmen birçok aile bu konu üzerine konuşmamakta ve bu önemli sorun saklanmaktadır. Lütfen sorunu SAKLAMAYA ÇALIŞMAYIN.
  4. Yatak ıslatmaçocuğunuzun bilinçli yaptığı bir eylem değildir. Bu durum onun tembel olmasıyla, dikkatsiz olmasıyla ya da üşengeç olmasıyla alakalı değildir. LÜTFEN ONU BU KONUDA SUÇLAMAYIN!
  5. Yatak ıslatma sorunu sizin tarafınızdan çocuğunuza geçmişte yaptığınız herhangi bir yanlıştan kaynaklanmamaktadır. Bu nedenle KENDİNİZİ SUÇLAMAYIN.
  6. Sizin gibi bu problemi yaşayan çok aile bulunuyor. Kendinizi YALNIZ HİSSETMEYİN.
  7. Unutmayın, yatak ıslatma probleminin tedavisi var! Ancak bazen tedavinin işe yaraması zaman alabilir ve bu sırada yatak ıslatma devam edebilir. LÜTFEN SABIRSIZ OLMAYIN.
  8. Daha önce birçok tedavi yöntemi denemiş ve başaramamış olabilirsiniz.“İlaç denedik, alarm denedik, gece kaldırdık ama yine de düzelmedi.” diye düşünerek durumu kabullenme yolunu seçmiş olabilirsiniz. Unutmayın yatak ıslatma tedavisi kombine bir tedavi ve bizim başarı yüzdemiz çok yüksek. Bu problemi KABULLENMEYİN.
  9. Bazı aileler tedavide çok etkin olan ENÜREZİS ALARM kullanmaya başladıktan çok kısa bir süre sonra işe yaramadı diye kullanmaktan vazgeçerler. Oysa gece yatak ıslatmanın tedavisinde enürezis alarmın etkinliği %80‘lerin üzerindedir. Ancak başarıya ulaşmak için doğru bir şekilde, sabırla minimum 4-6 ay kullanmak gerekmektedir. ENÜREZİS ALARMI 1-2 HAFTA KULLANIP İŞE YARAMADI DİYE DÜŞÜNMEYİN.
  10. Çocuğunuz gece uykusunda mesanesinde sıvı tutabilme yeteneğini öğrenmelidir. Sıvı kısıtlaması YAPMAYIN.
  11. Çocuğunuzu gece uykusundan rastgele ya da belirlediğiniz saatlerde kaldırıp çişe tutarak yatak ıslatma problemiyle başa çıkamazsınız.Gece herhangi bir saatte tuvalete götürmek için UYANDIRMAYIN.
  12. Kendiliğinden geçmesini BEKLEMEYİN.
  13. Gece külotu (bez) kullanmaktan ÇEKİNMEYİN.
  14. Her çocuğun büyüme süreci kendine göredir. Diğer çocuklarla çocuğunuzu KARŞILAŞTIRMAYIN.
  15. Süt mesane irritanıdır.Yani mesaneyi huzursuz eden gıdalar arasındadır. Çocuğunuza gece uyumadan önce SÜT İÇİRMEYİN.
  16. Çocuğunuz gece yatağını ıslattığında “Çarşafı değiştirmek, yatağı temizlemek gibi cezalar verirsem belki bir daha yapmaz.” gibi bir düşünce onun kendini çok daha kötü hissetmesine neden olabilir, YAPMAYIN.
  17. Yatak ıslatma problemi çocuklarda ciddi öz güven eksikliğine neden olur. Bu nedenle onun güvenini kaybetmesine neden olabilecek konuşmalardan KAÇININ.

           BİRÇOK ÇOCUK BU PROBLEMDEN KURTULDU, UNUTMAYIN İDRAR KAÇIRMANIN TEDAVİSİ VAR.

WhatsApp
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır.